maanantai 19. toukokuuta 2008

kolmas viikko meillä

Tällä kolmannela viikolla ollaan lisätty liikuntaa ja tehtäviä, koska pikku- Nöpö alkaa muuten itse järjestää ylimääräistä toimintaa. Lenkkejä tehdään joka päivä pituudeltaan noin 1km - 3km. Pidemmillä lenkeillä pidetään enempi taukoja, mutta lyhyemmillä lenkeillä reipas kävelyvauhti pysyy jo koko matkan.
Ollaan otettu lisää häiriöitä mukaan, eli pyöräilevä lapsi - puudelit - koulun piha. Ja tietty oltiin taas salilla töissä. Alica treenaili naksulla kosketusta Nöpön kanssa ja muut järjesti häiriöitä ympärille. Hyvin keskittyy, vaikka vieraita koiria kulkee puolen metrin päässä ohi. Tytöt kävi myös leikkimässä taas putkessa ja esteen ylittämistä. Maha ei enää osunut esteeseen, jalat siis ainakin on kasvaneet.
Vielä ei vauva ole kulkenut hihnassa, mutta tänään puettiin tyttö nätiksi valkoiseen röyhelöpaitaan, koska ei antanut puudeleitten juoksuhousujen olla rauhassa.

tiistai 13. toukokuuta 2008

sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Nöpön kasvu ja koulutustuokioita

Nöpö ( s. 9.3.2008) tuli harrastuskoiraksi meille melkein jokaiseen lajiin. Aluksi harjoittelut aloitetaan ympäristökoulutuksella.

Ensimmäisellä viikolla ollaan käyty salilla töissä, harrastettu agilitya, vierailtu mummilla ja tutustuttu omaan kotiin ja pihaan. Autoilu on helppoa tämän koiran kanssa. Puudelit pitävät Nöpön kovassa kurissa.

Viikolla 19. kävelylenkit ovat pidentyneet jo puoleen kilometriin. Aikaa menee noin puoli tuntia. Pesuhuoneessa harjoiteltiin sukeltamisen alkeita vadissa. Grillattiin makkaraa naapuruston kanssa, Nöpö kyllä nukahti ennenkuin makkarat valmistui.

Äitienpäivänä käytiin kalassa Mankin joella. Nöpö putosi jokeen kolme kertaa, oppi syömään kalaa tuoreena ja käveli kilometrin matkan kumpaankin suuntaan. Tuli tavattua myös paljon perheelle tuttuja koiria.